Voor informatie over een van onze praktijken kunt u hier terecht. Voor levensbedreigende spoed kunt u 112 bellen.

Werken aan toekomstbestendige huisartsenzorg

Nu al 500.000 Nederlanders zonder huisarts! Het stelsel van huisartsenzorg staat zwaar onder druk. Op korte termijn is het nog maar de vraag of de huisarts de rol kan blijven vervullen die hij al decennia in ons zorgstelsel heeft. Dit schreeuwt om nieuwe initiatieven. Co-Med is één van die initiatieven.

Voor afspraken of spoedgevallen neem contact op met uw Co-Med praktijk.

Laatste nieuws 

Co-Med Enschede: onze zorgverleners staan voor u klaar

Vanochtend is in de Tubantia een artikel verschenen over huisartsenpraktijk Co-Med Enschede. Hierin wordt gesuggereerd dat de zorg voor onze patiënten onder druk staat. Het klopt dat enkele huisartsen de praktijk hebben verlaten, en daar waren we van op de hoogte. We...

Reactie Co-Med Zorg bv op aanwijzing door IGJ

Co-Med Zorg bv heeft kennisgenomen van de aanwijzing door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Co-Med stelt per direct al het mogelijke in het werk om de zorg en de bereikbaarheid op haar dertien huisartsenlocaties in Nederland te optimaliseren.

Digitaal consult als aanvulling op de zorg

Om de huisartsenzorg toegankelijk en laagdrempelig te houden heeft Co-Med per 02 april 2024 de mogelijkheid tot een digitaal consult met de huisarts aan het zorgaanbod voor haar patiënten toegevoegd. Co-Med maakte al langer gebruik van telefonische consulten en zet...

Huisarts dr. Stefan van Rooijen lanceert Plan je Fit

Begin deze maand (januari 2024) heeft dr. Stefan van Rooijen, huisarts in de Co-Med praktijk in Helmond en De Dokterspraktijk in Asten, het programma Plan je Fit gelanceerd. Het betreft een nieuwe methode om stap voor stap te werken aan een gezonde leefstijl. Op 2...

Co-Med Zorg bv betwist dat Care About een vordering op haar heeft

 

Het Financieele Dagblad (FD) speelt – in een op 28 mei 2024 (digitaal) gepubliceerd verhaal over Co-Med – alvast voor Boodschapper en Rechter tegelijk. Het zou het FD sieren het oordeel van de Rechter op 4 juni af te wachten in plaats van deze trial by media. Deze FD-publicatie is een kwaliteitskrant onwaardig. Laat de journalist gewoon naar de zitting komen in plaats van achter het bureau eenzijdig te worden voorgelicht. Nog afgezien van het gegeven dat Co-Med Zorg bv betwist dat Care About een vordering op haar heeft.

Directie Co-Med

Co-Med Enschede: onze zorgverleners staan voor u klaar

 

Vanochtend is in de Tubantia een artikel verschenen over huisartsenpraktijk Co-Med Enschede. Hierin wordt gesuggereerd dat de zorg voor onze patiënten onder druk staat. Het klopt dat enkele huisartsen de praktijk hebben verlaten, en daar waren we van op de hoogte. We hebben daarop geschakeld om te zorgen dat de bezetting op orde blijft, en we de zorg kunnen blijven leveren zoals u van ons gewend bent. Wij willen u op het hart drukken dat u gewoon in de praktijk terecht kunt: onze zorgverleners staan voor u klaar. Ook wordt in het artikel verwezen naar een publicatie vorig jaar, waarin dezelfde krant stelde dat we de praktijk drie weken gesloten hadden. Ook dit was onjuiste informatie.

We betreuren deze publicatie, die er alleen maar toe leidt dat er onrust ontstaat onder onze patiënten én onder het zorgpersoneel in de praktijk. Die iedere dag er weer staan om onze patiënten van goede zorg te voorzien.

Reactie Co-Med Zorg bv op aanwijzing door IGJ

Co-Med Zorg bv heeft kennisgenomen van de aanwijzing door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Co-Med stelt per direct al het mogelijke in het werk om de zorg en de bereikbaarheid op haar dertien huisartsenlocaties in Nederland te optimaliseren.

Doek valt voor zusterbedrijf, Co-Med Zorg BV financeel gezond

Vandaag is helaas het doek gevallen voor PCC Tele-Services Amsterdam. PCC Tele-Services Amsterdam is een zusterbedrijf van Co-Med Zorg BV dat geheel los opereerde van Co-Med Zorg BV (die financieel gezond is). Zij was in het leven geroepen om diensten aan te gaan bieden aan o.a. Co-Med Zorg BV maar ook externe partijen. Hierbij lag de focus op het telefonisch ondersteunen van huisartsenpraktijken, d.m.v. de telefonie uit de praktijken te halen op de piekmomenten en deze via een gespecialiseerd team op te vangen. Hierdoor kunnen de assistentes in de praktijk zich meer focussen op de fysieke zorg van de patiënten in de praktijk.

Vanuit de directie van PCC-Teleservices Amsterdam is er de laatste maanden geprobeerd om d.m.v. het maken van afspraken met de stakeholders te komen tot een passende oplossing en eventuele continuering van de werkzaamheden. Echter is helaas gebleken dat dit gezien recente ontwikkelingen gebleken geen haalbare casus te zijn.

Co-Med betreurt de situatie ten zeerste.

Wie zijn wij?

Co-Med is een landelijk opererende huisartsenorganisatie met meerdere vestigingen in Nederland.

Co-Med heeft meerdere huisartspraktijken in Nederland, een Patiënt Contact Centrum in Amsterdam en het hoofdkantoor in Maastricht. In totaal werken er zo’n 175 mensen bij Co-Med. Iedere dag zetten zij zich weer voor de volle 100% in om onze patiënten van goede zorg te voorzien.

Speerpunten Co-Med:

  1. Ontzorgen in de bedrijfsvoering
  2. Autonomie van de huisarts
  3. Continuïteit, kwaliteit en innovatie van huisartsenzorg